Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/24/2003124/yogo.se/public_html/system/database/mysql.php on line 6 Earth Positive

Earth Positive


Earth PositiveClimat Neutral Apparel


Vad är Earth Positive?


Earth Postive - detta är en kollektion som är tillverkad av 100% ekologisk bomull och i tillverkningen används grön energi - solenergi och vindkraftverk.Vind- och solenergi

Detta är kläderna som tillverkas för att kämpa mot våra klimatförändringar. För att visa att det går! Inte nog med att de är tillverkade av ekologisk bomull, även tillverkningen sker med hjälp av grön energi - som sol och vindkraftverk.

Vindkraft "EarthPositive" har som mål att visa att inom klädindustrin (som idag är en mycket stor bidragande faktor till vår miljöförstöring) är det möjligt att odla ekologisk bomull och tillverka kläder utan att ge någon skadlig effekt på Jordens vatten eller jord, dess invånare - som såklart är djur, växter eller människor - och vårt klimat.

Bomullen odlas i Indien och plockas för hand. Kläderna fraktas sedan via båt till lagren i London - som för övrigt har gått över till att använda "grön energi".

I dagsläget tillverkas ett fåtal modeller i T-shirts, Piké och Hoodar.

(Bild från http://www.earthpositiveonline.com)

Ett av de stora målen har varit att bevisa att en tillverkning på detta sätt, minskar koldioxidutsläppen med ca 85%. Koldioxidutsläpp har stor inverkar på den globala uppvärmningen. För att även spara vatten på Jorden, växer den ekologiska bomullen där monsunregn drar fram. Earth Positive kläderna är bla inblandad i en studie ihop med bolaget "Carbon Trust". Deras uppgift är att försöka sprida kunskapen och hjälpa bolag i England att minska sina utsläpp av koldioxid.

Hjälp till att bevara Jorden - satsa på "Earth Positive".


Köper du en Earth Positive kan du vara säker på följande:

Earth Positive är certifierat som 100% ekologisk bomull under "the Global Organic Textile Standard".

Earth Positive är licensierat av "Soil Association" (Licence No. DK 19090).

Earth Positive är certifierat enligt "Oeko-Tex 100 Standard"", Class I (Licence No. 11-20489).

Earth Positive kläder är tillverkade så etiskt som möjligt. Hela tillverkningsprocessen (byggnader, arbetsplats etc) är granskade av "Fair Wear Foundation" och har certifierats som "Fairtrade". Certifieringen kommer från FLO - Fairtrade Labelling Organisation.
Du hjälper till att minska utsläppet av koldioxid - då hela produktionen drivs av solenergi och vindkraftverk. Jämför vad en vanlig respektive Earth Positive T-shirt "släpper ut" CO2 i luften.

En "vanlig bomull" - 1 st T-shirt Large, Man = ca 6.574kg CO2.
En "Earth Positive" - 1 st T-shirt Large, Man = 671g CO2. (89,79% reduktion)

Varje T-shirt som är Earth Positive är märkta med "Carbon Trust" märket i vår shop = mängd kolidioxidutsläpp i gram.
Du hjälper till att spara vatten på Jorden - Bomullen växer i monusområden i Indien och får ca 95% av sitt vatten på detta sätt. Du kan jämföra med att de nästan tar ca 20.000 liter vatten att framställa 1 kg bomull.
Du hjälper till ytterligare med koldioxidreduktion - genom att alla kläder fraktas med båt från Indien till lagret i London.


Printwear & Promotion Winner. Excellence Awards 2008.
EarthPositve kollektionen vinner pris!
EarthPositive ® Apparel har vunnit pris: the 2008 Excellence Award i kategorin ENVIRONMENTAL AND ENERGY SAVING vid det årliga Printwear & Promotion awards and trade fair som hölls vid National Exhibition Centre i Birmingham den 2-4 Mars 2008.
Läs mer här »


FLO - Fairtrade Labelling Organisation.
Produkter som bär Fairtrademärket garanterar bla de små bönderna och arbetarna - bättre avtal - både när det gäller arbetslöner och betalning för sin skörd. Detta bidrag till bättre ekonomi och levnadsstandard. FLO har bla till uppgift att ta hand om "Generic Standards" - som bla innebär priser på skörd etc och även hjälpa bönder med all information kring vad Fairtrade innebär. De ställer även upp som organisation ifall något ärende behöver tas upp i rätten.
Läs mer information om Fairtrade Labelling Organizations (FLO) här »


Carbon TrustCarbon Trust
Ett oberoende bolag i England som är skapat av regeringen som ett svar på våra klimatförändringar. Deras uppgift är att hjälpa engelska bolag att minska sina koldioxidutsläpp genom att ta fram nya metoder/tekniker och se över deras processer så att de kan sträva mot att minska sina utsläpp.
Läs mer information om the Carbon Trust här »

 Här hittar du våra olika Earth Positive plagg:

Earth Positive T-shirts för herr (med tryck) »
Earth Positive T-shirts för dam (med tryck) »
Earth Positive T-shirts för herr (utan tryck) »
Earth Positive T-shirts för dam (utan tryck) »
Earth Positive Hoods för dam och herr »

 

Think Eco wear YoGo!


Copyright © 2007-2013 YoGo.se. All Rights Reserved.
Theme powered by fresh-pixel.com | Buy this template