Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/24/2003124/yogo.se/public_html/system/database/mysql.php on line 6 Våra kläder och tryck

Våra kläder och tryck

Miljövänliga kläder med miljövänliga tryck


 

Alla kläder som YoGo säljer kommer från företaget Continental. Bolaget startade i mitten på 1990 talet i London och Berlin. Idag är de representerade i flera länder i Europa och har även kontor i Los Angeles och New York. Ägarna har mycket stor fokus på miljön i flera aspekter.

Kläderna tillverkas i Turkiet, Indien, Bangladesh och Kina. Continental innehar flera olika certifikat och är medlemmar i flera organisationer rmed tanke på sitt miljöarbete så som: Oeko-Tex 100 Standard, Global Organic Textile Standard, Fair Ware Foundation och Soil Association.

Hela kollektionen är helt miljövänlig, både när det gäller odling och hantering av materialet fram till tillverkning. Även hur kollektionen hanteras vid packning, skeppning m.m. Plaggen är antingen tillverkade av 100% Ekologisk Bomull och eller i Bambu Viskos (70% Bambu + 30% Ekologisk Bomull) och i cellulosa (Tencel).


Vad innebär certifikat och medlemskap?

I korta drag innebär det att Continentals produkter är testade att de inte innehåller några farliga ämnen, de kontrollerar sina fabriker när det gäller arbetsförhållanden, hur det ser ut på fabriken m.m. Deras ekologiska produktion är även kontrollerad hela vägen från odling ända fram till att den färdiga kollektionen kommer till deras lager. Vad varje certifikat och medlemskap innebär kan du läsa under Frågor och Svar - "Är era kläder miljövänliga?" »

 

Framtidens kollektion - helt ekologisk

Continental strävar efter att ALLA deras produkter inom en snar framtid skall tillverkas i ekologisk odlad bomull. Continental har köpt upp bomullsodlingar med bomull i sk. "100% Organic Cotton - in conversion". Det är bönder som har gått över från vanlig konventionell odling till ekologisk odling, bomullen kallas: bomull under omvandling. Vi säljer endast deras produkter som har ekologisk bomull och bambu.

 

Oeko-Tex 100 StandardÖko-Tex / Oeko-Tex

Alla Continentals produkter är Öko-Tex certifierade. Öko-Tex-certifikaten ökade stadigt under 90-talet. De som certifierar Öko-Tex standarden för Sverige, Norge och Finland heter IFP Research. När det gäller Continental är det ett bolag i England som heter, BTTG och deras institutnamn är Shirley.


Du kan känna Dig trygg när Du köper och Vi känner oss trygga när vi säljer textila produkter som certiferats med Öko-Tex standard.

För att:
 

Öko-Tex-systemet säkerställer att de textilier, som klarat proven och certifierats, inte innehåller koncentrationer av hälsoskadliga ämnen som kan vara farliga för människors hälsa.
Sedan 1992 har Öko-Tex Standard 100 blivit ett internationellt mått inom textil.
Idag deltar över 6.000 företag inom den globala textilindustrin i nätverket Öko-Tex genom certifiering av sina produkter.
Över 45.000 intyg för miljontals textilprodukter har utfärdats. Öko-Tex Standard 100 har blivit det ledande märket för textilier som testas för skadliga ämnen.


Organisk bomull och Bambu


Ekologisk Bomull & Bambu

Continental har tagit fram en del av sin kollektion i 100% Ekologisk bomull och i det nya miljövänliga materialet Bambu.  På plaggens tvättrådslapp finns märkning om Ekologisk bomull resp. Bambu. Vi förklarar mer om Ekologisk bomull och Bambu här »
 

Tencel (Lyocell)

Continental har tagit fram en del av sin kollektion i 50% Ekologisk bomull och i det nya miljövänliga materialet Tencel (Lyocell).  På plaggens tvättrådslapp finns märkning om Ekologisk bomull och Tencel. Vi förklarar mer om Tencel här »
Du kan känna Dig trygg när Du köper textila produkter som är i ekologisk bomull.

För att:
 

Du hjälper till att förbättra luften - Ekologisk odling ger mindre utsläpp eftersom man inte använder sig av konstgödsel som kräver mycket mer energi.
Du hjälper även till att spara vatten på jorden - ekologisk bomull förbrukar mindre vatten än konventionellt odlad. Vattnet blir även fritt från kemikalierester (vid vanlig "odling" används kemikalier vid tvättning, färgning m.m).
Du hjälper även till att bevara jorden - jorden den är odlad i är fri från giftiga substanser sedan flera år tillbaka i tiden (minst 3 år). Jorden har blivit berikad med organisk kompost och andra organiska medel.
Du hjälper också människor som slipper arbeta med besprutning och andra farliga ämnen som inom den "vanliga" odlingen. Om fler och fler människor handlar ekologisk bomull ökar vi fokus och efterfrågan, vilket i sin tur kommer påverka bomullsodlare och textilleventörer att gå över till ekologisk odling i framtiden.


Du kan känna Dig trygg när Du köper textila produkter som är i bambu.

För att:Bambu viskos har en egen naturell funktion som innebär att den är väldigt anti-bakteriell. Det innebär att den inte behöver besprutas med farliga kemikalier.
När man tar fram fibrerna blandas de aldrig i några farliga kemikalier av något slag.
Bambun förmultnar väl och förorenar inte jorden. Den återbildas naturellt via sitt rotsystem, som skickar ut ca 4-6 nya skott varje år som sedan kan skördas om och om igen.
Solskydd – 100% bambu skyddar mot ultravioletta strålar. (Våra kläder innehåller 70% bambu viskos)


Du kan känna Dig trygg när du handlar kläder hos oss.

För att vår återförsäljare försäkrar följande:Ställer krav på hur man hanterar ekologisk odlad bomull från odling till slutprodukt. Standarden innebär att det finns olika specificerade krav på hur ekologisk odlad bomull skall hanteras från skörd, behandling och ända fram till när man märker kläderna. Allt för att slutkunden skall veta vad hon handlar.
Certifikat: Global Organic Textile Standard.
Continental stödjer rättvis och etiskt handel genom medlemskap i Fair Wear Foundation. Vilket innebär att de arbetar med att förbättra arbetsvillkoren på fabriken och även kontroll av leverantörskedjan. Detta innefattar bla följande: ingen diskriminering, ingen överdriven övertid, en säker och bra arbetsplats, bindande arbetskontrakt, fritt att bilda föreningar och inga arbetare under 15 år.
Continental försäkrar genom sitt medlemskap i The Soil Association att hela den organiska produktionen är garanterad genom hela tillverkningen, att bomullen inte blir blandad med några förorenade produkter - såkallade icke organiska fibrer. Detta gäller även hur produkterna hanteras när de leveraras till det stora lagret i England.Fair Wear Foundation (FWF)Fair Wear Foundation

Continental stödjer rättvis och etiskt handel genom medlemskap i Fair Wear Foundation (FWF). FWF finns för att stödja rättvisa arbetsförhållanden inom textilindustrin världen över. Continental har skrivit under FWF´s Code of Labour Practices vilket innebär att de som företag har åtagit sig att kontrollera sina leverantörers fabriker och medlemskapet i FWF verifierar att reglerna respekteras och följs. Continental var det första bolaget i England som blev medlem i FWF. Idag följer fler och fler företag samma exempel.

 

Våra tryck

Våra tryck är  transfers. I dagsläget har vi både tryck som är helt miljövänliga och andra vanliga tryck som inte är miljöklassade. Vi arbetar på att helt gå över till miljövänliga tryck. Det är inte farligt att bära icke miljöklassade tryck men det är inte trevligt för naturen när produkten skall "slängas" bort och för personalen som trycker icke miljövänliga tryck.

Miljövänliga tryck
Vi tillverkar våra miljövänliga tryck i Sverige och övriga tryck köper vi in från USA.

De miljövänliga trycken:

Välkomna till YoGo och starta en ny giv genom att satsa på miljökläder!


Bestäm dig! Starta din ekologiska resa och tänk lite längre fram än bara idag! Vi på YoGo försöker göra det vi kan för miljön. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra något.

Vi tycker att källsortering idag är lika självklart som att borsta tänderna, återvinning av plastflaskor och glas likaså. Efter skrämmande rapporter från både TV och tidningar har vi även börjat att tänka på hur vi förbrukar el och vatten. Det här med miljövänliga kläder är ganska nytt för många - men vi tror att det blir ett självklart val för människor inom några år. Om vi blir fler och fler som tänker på VAD vi handlar - så gör vi en hel del för vår Jord och vår miljö - Tänk på att våra egna val kan göra skillnad.
Think Eco wear YoGo!

Copyright © 2007-2013 YoGo.se. All Rights Reserved.
Theme powered by fresh-pixel.com | Buy this template